Meddex: medical data exchange

Actueel

Meddex op IndustryForum Hospital Healthcare

22-10-2018

Meddex is aanwezig op het IndustryForum Hospital Healthcare in Zwolle.

MaasZiekenhuis Pantein behaalt VIPP-doelstellingen A1 en B1

09-08-2018
MaasZiekenhuis Pantein heeft op 26 juli haar VIPP-doelstellingen A1 en B1 gehaald!

Het Meddex-team is weer versterkt!

21-06-2018
In mei hebben we drie nieuwe versterkingen welkom mogen heten in ons team.

Bezoek ons op de ICT&health World Conference

20-06-2018

Op vrijdag 22 juni is Meddex weer aanwezig op de ICT&health World Conference in Den Haag. Kom ons bezoeken voor de presentatie van ons nieuwe basispgo.

Dimar van Rietschoten versterkt Meddex

14-02-2018
Per februari 2018 is het development team van Meddex versterkt met Dimar van Rietschoten. Dimar is binnen het team gestart als Lead Developer.

Interview met KZA-testconsultant Wilfred Luijk

19-12-2017

Wilfred Luijk was als Testconsultant van KZA ruim driekwart jaar bij Meddex aan de slag. Hij ontwikkelde er een moderne architectuur, een framework en testtools, waarmee Meddex innovatief is en zelfs vooroploopt met het softwarekwaliteitsproces. In dit interview legt hij uit wat dat softwarekwaliteitsproces voor Meddex betekent. 

Certe stimuleert medicatieveiligheid in Friesland

19-12-2017

Certe, aanbieder van integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg in Noord-Nederland, stelt laboratoriumuitslagen voor apothekers nu ook in de provincie Friesland beschikbaar. Naast tijdsbesparing voor zowel de apotheker als de huisarts, is dit een belangrijke stap op weg naar betere medicatieveiligheid voor de patiënt in Noord-Nederland. In 2015 stelde Certe de laboratoriumuitslagen ook al beschikbaar voor alle apothekers in de provincie Groningen en Drenthe. Meddex sloot Certe aan op het op IHE-XDS-standaarden gebaseerd Meddex platform, waarmee de laboratoriumuitslagen voor apothekers beschikbaar zijn. 

Een oplossing voor het veilig delen van medische data

18-12-2017

Het elektronisch uitwisselen en raadplegen van medische data: binnen ziekenhuizen is het bijna niet meer weg te denken. Maar het elektronisch uitwisselen van medische data met andere ziekenhuizen of zorginstellingen staat nog in de kinderschoenen, zo wijst onderzoek uit (eHealth-monitor 2016). De weg naar interoperabiliteit blijkt nog bezaaid met voetangels en klemmen. Dit document bevat een analyse van dit probleem en schetst er een oplossing voor.

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex