Meddex: medical data exchange

NL

30-04 - door Meddex

Lead developers Dave en Dimar blikken terug op een geslaagde Connectathon

Voor Dave Franken kent de Connectathon weinig geheimen. Hij is al voor de vierde keer aanwezig en weet wat er nodig is om de week succesvol af te sluiten. Dat heeft ook te maken met het feit dat Dave geen onbekende is binnen de IHE-community. “Iedereen die met deze standaard werkt, kan er zelf aan bijdragen. Zo waren er online veel nieuwsgroepen over de IHE-standaard te vinden waar je voorstellen kon doen en waar je elkaar kon helpen. Toen ben ik er echt ingedoken.”

Vervolgens heeft Dave zich daar constant laten zien, kennis gedeeld en mensen geadviseerd. Dat levert uiteindelijk voordelen op voor Meddex. “Het is een manier om te laten zien dat we een betrouwbare partner zijn die kennis van zaken heeft.”

Technisch feestje

Hoe ziet zo’n week van de Connectathon er eigenlijk uit? “Je bent alle dagen ontzettend intensief bezig”, vertelt Dave. “De hele week voer je vooral ketentesten uit met elkaar en test je de integratieprofielen die je hebt opgegeven. Het is leuk dat je met andere developers van leveranciers uit heel Europa en daarbuiten aan het werk bent. Het is echt een technisch feestje.”

Op de Connectathon kon Meddex ook zijn nieuwe SaaS-platform testen. Met succes: alle profielen en componenten werden gehaald. “Het geeft een goed gevoel als je ruim voor het einde alles ‘groen’ hebt afgevinkt.”

Het mooiste moment van de week, volgens Dave, waren de informele meetings met diverse developers: “Ik kwam op het idee om een hele mooie standaard die niet meer werd ondersteund, toch beschikbaar te maken voor IHE als een nieuw profiel of een uitbreiding. We merkten namelijk dat er behoefte was van klanten. Toen hebben we, buiten de werkzaamheden op de Connectathon, de eerste stappen tot een samenwerking gezet.”

Lees ook: Waarom Meddex meedoet aan een hackathon voor medische data

Nuttig en uitdagend

Kersverse lead developer Dimar van Rietschoten was voor de eerste keer aanwezig op de Connectathon. Aangezien hij uit de huisartsenwereld komt, is het principe van een medische hackathon hem niet vreemd. “Daar heb ik veel integratietesten gezien met bijvoorbeeld het landelijk schakelpunt. Maar dit is vele malen groter, het is een Europees evenement. Dat maakt het echt nuttig en uitdagend.” Voor Dimar was de Connectathon dan ook een leuke ervaring. “Het was fijn andere developers te ontmoeten en te leren kennen. Als je een gezicht bij een persoon ziet, gaat samenwerken toch net wat beter.”
TERUG NAAR OVERZICHT
Deel dit artikel

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex