Meddex: medical data exchange

NL

20-04 - door Meddex

Waarom Meddex meedoet aan een hackathon voor medische data

In Den Haag vindt van 16 tot en met 21 april 2018 de jaarlijkse Connectathon plaats, een ‘hackathon’ voor medische data. Ofwel: een event waar developers in de praktijk testen of medische data daadwerkelijk correct onderling uitgewisseld kan worden. Een intrinsieke deelname voor Meddex, legt commercieel directeur Martijn Bakkers uit. 

Voor de vijfde keer neemt Meddex deel aan deze Connectathon - een test voor alle bedrijven die voldoen aan de IHE-standaard van interoperabiliteit. "Het gaat er dus om dat je niet alleen op papier bewijst dat medische data uitgewisseld kan worden. Je laat het aan elkaar zien in de praktijk."

Bij de medische wereld denk je misschien niet meteen aan een hackathon. Maar: "Onze missie is betere zorg - door meer medische data beschikbaar en uitwisselbaar te maken. Dat is juist waar het tijdens deze week altijd om draait. Meedoen aan de Connectathon is dus intrinsiek voor Meddex", zegt Bakkers.

Developers

Hij benadrukt hiermee ook het belang van developers in het team. "Zij zijn extreem belangrijk. Zij werken dagelijks aan uitbreidingen en verbeteringen van de Meddex software." Voor Meddex is het fijn om te weten dat het team technisch zijn mannetje staat. Meerdere malen hebben de developers andere partijen op weg geholpen, met bijvoorbeeld XDS - de kern van Meddex' technologie.

"De Connectathon is daarom geen wedstrijd, want je helpt elkaar. Uiteindelijk is de hele zorg erbij gebaat dat iedereen medische data met elkaar kan uitwisselen. Ons developers-team laat dan ook graag een beetje kennisdeling zien op dit event."

SaaS-platform

Dit jaar is een speciaal jaar voor Meddex: er wordt getest of het nieuw ontwikkelde SaaS-platform, volledig IHE-XDS gebaseerd, voldoet aan de standaarden. Met dit product wil Meddex vooruitlopen. Bakkers: "We zagen al in de markt dat er meer aandacht kwam voor de koppeling van XDS aan niet-XDS architecturen. Er bestaat dus geen betere plek dan de Connectathon om ons SaaS-platform grondig te testen."

TERUG NAAR OVERZICHT
Deel dit artikel

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex